IslamBosna.ba- Otac dvadesetšestogodišnjeg Nair Muslim Hammad en-Nudžejri el-Belvija se odrekao svoga sina.
“Osjećam veliku tugu i bol zbog gnusnog zločina kojeg je počinio moj sin u Medini u blizini Poslanikove, s.a.v.s., džamije. Ja stoga izjavljujem da ovaj zločin ne predstavlja mene niti predstavlja naše pleme. Mi svi smo na strani vlade i stavljamo naše ruke u njihove ruke u borbi protiv svih terorističkih djela. Moj sin Fehad se također odrekao svoga brata”, kazao je otac u izjavi za saudijski Ukaz.
Nair je radio za pograničnu policiju prije tri godine i otpušten je iz službe, kazao je njegov otac. On je živio neko vrijeme u Tebuku i dolazio je u posjetu porodici.

Tokom mjeseca šabana i ramazana boravio je u porodičnoj kući a 25. ramazana je nestao bez riječi. Kasnije tokom noći nestanka je nazvao porodicu i kazao ocu da putuje u Mekku i nije dao nikakve dodatne informacije.
Teroristički napad kojeg je Nair izveo, koji je imao historiju upotrebe narkotika, ubio je četvoricu čuvara u blizini Poslanikove, s.a.v.s., džamije.

Vojnik Abdurrahman el-Džuhani, jedan od čuvara koji je poginuo u napadu, bio je jedini hranitelj devetočlane porodice.
Dan prije napada je pitao članove svoje porodice da se okupe kod kuće gdje je svojoj majci poklonio zlatnu narukvicu na dar. On je bio aktivan u dijeljenju sadake i pomagao je siromašnima.
On je također kupio svojoj majci automobil prije nego što je poginuo, radio je sve što je mogao kako bi zadovoljio svoju majku i učinio je sretnom.

IslamBosna.ba