Životinje izgleda razmišljaju svojim nefsom cesto mnogo bolje nego
insani razumom, blagodati kojom je Allah dž.š. upravo uzdigao insana
nad hajvanom. 

Primjer Pape Benedikta je reprezentativan: izjava koju je dao je naravno izravni napad na Islam. Protesti su opravdani u odreðenoj mjeri. Ne treba šutjeti. Ali nemojte me molim vas sada ubjeðivati da niko nije znao šta je u Papinim prsima prije nego je on to naglas izgovorio. Jesmo li zaboravili Kur´anski ajet is sure Ali Imran: “O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast žele: jedva èekaju da muka dopadnete, mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate.” Treba li nam neki bolji dokaz?

Dakle pitanje nije o tome šta Papa misli o našem Poslaniku s.a.w.s., pitanje je samo šta æe o njemu reæi. Ako se izvine za svoje rijeèi, nije li to dovoljno?

Ali ne, nakon izvinjenja, Muslimani i dalje protestuju širom svijeta, a nimalo ne treba zanemariti muslimanske vladare. Zapravo oni bi trebali da budu u centru naše pažnje. Oni se “bune”. Da. Uzeæemo za primjer jordanskog kralja èija vlada izjavljeuje “da izvinjenje nije dovoljno”.

Zašto? Možda zato jer kralj navodno potièe od Poslanika s.a.w.s. i jer je srèani borac za Islam i Šerijat? Hm, jedan Musliman koji voli Islam zasigurno neæe biti pudlica najveæem neprijatelju Islama danas, Sjedinjenin Amerièkim Državama, neæe kod jednog æafira iæi po pamet u Washington, neæe se boriti protiv islamskih pokreta u svojoj zemlji. A kralj Abdullah upravo to radi. Ostale vladare od mašrika do magriba ne moram uopšte posebno spominjati. Dovoljno je samo da biram funkcije copy/paste, promijenim font, boju i eventualno boldiram tekst i eto ti ga, dobio si bilo kojeg vladara iz” muslimanskog “ svijeta.

Ali zašto bi Muslimani iz tih država razmišljali o izdaji svojih vladara kada je Papa uvrijedio Poslanika s.a.w.s. (šta ima veze što se izvinuo, dok ne primi Islam, mi ne popuštamo!), kada su Danci crtali karikature itd.

Zar nije to važnije od saradnje u genocidu nad Iraèanima, od isporuèivanja nedužnih Muslimana u muèionice širom svijeta?

Zašto bi šije smatrale da je licemjerno da u Basri pale Papinu lutku dok u isto vrijeme vrše etnièko èišæenje sunija? (zapravo je etnièko èišæenje pogrešan izraz ali mi nijedan pametniji ne pade na um)

Nakon izvinjenja i dalje protesti. ”Muslimanski” vladari su tu da iskoriste stanje i promovišu se u pomagaèe ove vjere a mediji su tu da hajcanje obespameæenih Muslimana iskoriste za crnjenje Muslimana. Svi su prenijeli vijest da el-Kaida poziva na ubistvo Pape, bez obzira što vijest potièe sa tamo nekog foruma i što se niko nije trudio da potvrdi autentiènost.  Svi su prenijeli vijest da je jedna èasna sestra ubijena u Somaliji i automatski to ubistvo povezali sa Papinom izjavom, i niko se nije potrudio da dokaže tu povezanost a vrlo malo ko je spomenuo obeæanje somalijske nove vlade, koja je optužena za veze sa el-Kaidom, da æe istražiti ubistvo èasne sestre i kazniti poèinioce.

Sve se vrti u krug. Historija se  ponavlja NE mjereno  vijekovima, nego godinama i mjesecima. Historijske lekcije Muslimani pohranjuju u RAM, svaki novi dogaðaj ih pobriše. Dotle vladari sretno trljaju ruke, radujuæi se još jednom tapšanju po pleæima od strane eksploatatora i predstojeæem odmoru u nekoj od evropskih prijestonica kojima æe oni uruèiti skromne milionske do milijarderske sume kao zahvalu za dozvolu da uživaju u plodovima evropske civilizacije. Ah da, umalo ne zaboravih: i sretni što imaju tako poslušne podanike koji visoko cijene njihov “rad za Islam” i koji ih vole. Živjeli nam, naši taguti!

Halil Senusija

Leave a Reply

*

captcha *